Coreopsis auriculata

Семейство: 
Compositae, Asteraceae
Българско име: 
Кореопсис, Жълтички
Сорт: 
f. nana "Elfin Gold"
Наличност: 
липсва
Цена: 
4.50 лв.
Coreopsis auriculata_Кореопсис, Жълтички_f. nana "Elfin Gold"_Compositae, Asteraceae
Описание: 
Многогодишно тревисто растение. Листата са широко овални, до 6 см дълги, приземни и стъблени и покриват растението почти до половината. Този сорт образува гъста и плътна, но ниска разрастваща се туфа. Цветовете са едри жълти, тип кошничка. Coreopsis auriculata произхожда от Северна Америка. Напълно зимоустойчиво растение.
Размер: 
Височина до 25-30 см, ширина 30-40 см.
Декоративност: 
Красив, ярък и продължителен цъфтеж.
Цъфтеж: 
Започва от края на май и може да продължи цялото лято, особено при своевременно отстраняване на прецъфтелите цветове. Цветовете са до 4-5 см в диаметър, оранжево жълти на цвят - както назъбените лигули, така и тръбестите цветове на цветния диск.
Отглеждане: 
На слънце, на умерено влажна и умерено плодородна почва. Прекаленото плодородие и прекалената влажност на почвата (особено през зимата) съкращават живота на растението. На 3-4 години е добре кореопсисиът да се дели - това запазва декоративността и удължава живота му.
Използване: 
Самостоятелно в цветни петна, смесени цветни групи и бордюри. Красиво и ярко лятно цвете, което добре се съчетава с вероники, салвия и други градински цветя. Като нисък сорт, кореопсисът Elfin Gold се сади на преден план.
Разсадник Зелена пролет © 2010 - 2024
Материалите и снимките в сайта са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.