Equisetum scirpoides

Семейство: 
Equisetaceae
Българско име: 
Еквизетум, Хвощ камъшовиден
Наличност: 
налично
Цена: 
8,50 лв.
Equisetum scirpoides_Еквизетум, Хвощ камъшовиден__Equisetaceae
Описание: 
Най малкият от хвощовете. Естествено разпространен в Евразия и Северна Америка. Вечнозелен, образува тънки изправени леторасти с черни напречни пръстени, до 15-20 см. Посредством изобилието от подземни издънки се разраства в плътни вечнозелени почвопокривни съобщества. Изключително студоустойчив. Непознат за българските градинари. Растение с потенциал за специфичните условия които изисква.
Размер: 
Височина 15-20 см. На ширина може да достигне до и над 1 м.
Декоративност: 
Декоративна плътна, вечнозелена изумрудена листна маса.
Цъфтеж: 
Пролетен, без значение, невзрачен.
Отглеждане: 
На слънце, полусянка или сянка. Влажна до мокра почва. При засаждане в периферията на водоема се сади на дълбочина 0-3 см под водата. Плодородната почва му се отразява добре. Ниска поддръжка, която се изразява в периодично ниско изрязване за да се отстрани сухата листна маса. Вечнозелен през зимата.
Използване: 
За озеленяване на бреговете на водоеми. За озеленяване на други преовлажнени места в градината. Добър почвоукрепител, с който можете да борите ерозията на крайречни и езерни брегове. Още повече, че е невзискателен, бързо разрастващ се и много студоустойчив. За озеленяване на водни аранжировки и кашпи, външни аквариуми и пр.
Разсадник Зелена пролет © 2010 - 2024
Материалите и снимките в сайта са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.