Eragrostis elliottii

Семейство: 
Poaceae
Българско име: 
Ерагростис, Власица, Любовна трева
Сорт: 
Wind Dancer
Наличност: 
липсва
Цена: 
4.50 лв.
Eragrostis elliottii_Ерагростис, Власица, Любовна трева_Wind Dancer_Poaceae
Описание: 
Многогодишна трева с презимуващо коренище. Коренището е късо и брадато, листата тясно линейно ланцетни, сивозелени, образуващи плътна туфа. Цветовете са рехави метлици, на много дълги дръжки, многобройни. Този вид ерагростис произхожда от Северна Америка и е напълно зимоустойчив у нас.
Размер: 
Висоина и ширина до 100см (по време на цъфтеж).
Декоративност: 
Декоративен цъфтеж - нежни и красиви метлици, които "танцуват с вятъра" и остават красиви продължително време.
Цъфтеж: 
Започва да цъфти през юли. Цветовете отначало са зеленикаво-бели, после променят цвета си и към есента пожълтяват. Цветовете представляват многобройни рехави метлици на дълги дръжки, които почти напълно покриват растението. Тъй като се огъват под тежестта си, може да се наложи леко да ги привържете, ако искате да запазите по-компактна форма на туфата. Но и оставени свободно, люлеещи се от най-малкия полъх на вятъра, те са красиви.
Отглеждане: 
Нуждае се от слънчево място, добре дренирана почва и по-скоро оскъдно поливане. Непретенциозна за отглеждане. Старата листна маса и цветове се изрязват рано напролет.
Използване: 
Много красива трева за смесни комбинации с други треви или перенни. Оформя красиви пейзажни композиции. Красива е зимата, тъй като метлиците остават дълго на растението и са много красиви заскрежени. Още една причина да ги изрежете чак пролетта, е, че те служат за храна на птиците през зимата и по този начин ще ги привлекат във вашия двор. Може да се отглежда успешно и в големи кашпи.
Разсадник Зелена пролет © 2010 - 2024
Материалите и снимките в сайта са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.