Erianthus ravennae

Семейство: 
Poaceae
Българско име: 
Равенски ериантус, Кандра
Наличност: 
налично
Цена: 
8.50 лв.
Erianthus ravennae_Равенски ериантус, Кандра__Poaceae
Описание: 
Многогодишно тревисто растение от сем. Житни. Среща се и у нас, но е защитена. Освен това е разпространено в Кавказ, Южна Европа, Северна Африка, Азия. Типично растение на степта. Образува големи и атрактивни компактни туфи, без пълзящи коренища. Листата са ланцетни дълги, с бяла ивица, цветът е едра метлица. Напълно зимоустойчиво у нас. Наричано още Северна пампаска трева, тъй като изглежда подобно на кортадерията.
Размер: 
Taзи трева достига внушителната височина от 3,50 м по време на цъфтеж, ширината и 1-1.5 м. Това изглежда е най-високата наша трева, а и най-високата, която отглеждаме в разсадника.
Декоративност: 
Декоративно е цялото растение - едра, компактна и атрактивна листна маса и красиви метличести съцветия, които преминават от копринено розово в бяло.
Цъфтеж: 
Цъфти в края на лятото-есента. Цветовете са едри метлици на дълги дръжки, разположени над листната маса. Цветът им се променя от розово на бяло.
Отглеждане: 
На лека песъчливо-глинеста добре дренирана почва. Предпочита пълно слънце. Непретенциозно към богатството на почвата и лесно за отглеждане.
Използване: 
Като солитер - единично или в група, в композиция с други декоративни треви.
Разсадник Зелена пролет © 2010 - 2024
Материалите и снимките в сайта са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.