Erigeron karvinskianus

Семейство: 
Asteraceae
Българско име: 
Еригерон на Карвински, Мексиканска маргаритка
Наличност: 
липсва
Цена: 
4.50 лв.
Erigeron karvinskianus_Еригерон на Карвински, Мексиканска маргаритка__Asteraceae
Описание: 
Многогодишно тревисто растение с презимуващо коренище. Образува гъста, компактна, силно разклонена надземна част. Листата са дребни, елиптични, цветовете многобройни малки кошнички. Тази красива и с нарастваща популярност маргаритка е с произход Централна Америка, макар, че се твърди, че се среща подивяла и в Южна Европа. Със сигурност напълно зимоустойчива за Южна България и в период на тестване за Северна.
Размер: 
Височина 15, ширина до 60 см.
Декоративност: 
Обилен, продължителен декоративен цъфтеж.
Цъфтеж: 
Цъфтежът е профължителен - от юни до октомври. Цветчетата са дребни до 1,5 см кошнички, които менят цвета си от розов към бял и после пак към розов.
Отглеждане: 
На слънчево и добре дренирано място. Умеренето поливане и 2-3 подхранвания ще ви осигурят красиво, обилно цъфтящо и добре изглеждащо растение.
Използване: 
Като цъфтящо почвопокривно, за ниски цветни композиции или бордюри. Особено подходящ е този еригерон за аранжировка на кашпи и висящи кошници. Точно като продължително цъфтящо ампелно растение той придобива все по-голяма популярност в озеленяванетоТам той прави красива, обилна маса и чудесно допълва композицията с летни цветя. Отглеждан в саксии и кашпи, еригеронът на Карвински вероятно трябва да се третира като едногодишен.
Разсадник Зелена пролет © 2010 - 2024
Материалите и снимките в сайта са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.