Helenium autumnale

Семейство: 
Compositae
Българско име: 
Есенен хелениум
Сорт: 
MIX ОТ ЦВЕТОВЕ - височина 120 см
Наличност: 
липсва
Цена: 
6.50 лв.
Helenium autumnale_Есенен хелениум_MIX ОТ ЦВЕТОВЕ - височина 120 см_Compositae
Описание: 
Многогодишно тревисто растение с презимуващо коренище. Листата са ланцетни, тъмнозелени, назъбени и образуват приосновна розетка. Стъблата са здрави, ръбести. Съцветието е разклонено, щитовидно, а цветът тип кошничка. Видът произхожда от Северна Америка и съвсем сполучливо носи името на красивата Елена, предизвикала Троянската война.
Размер: 
Високо растение, достигащо до 1.5 - 2 м по време на цъфтеж.
Декоративност: 
Много декоративен цъфтеж.
Цъфтеж: 
Цъфти в края на лятото и есента - от края на август до октомври. Цветовете са едри кошнички до 4 см в диаметър, събрани в големи щитовидни съцветия. Баграта им е топла, в жълто и червено.
Отглеждане: 
Хелениумът вирее добре на по-дълбоки почви. Въпреки че е непретенциозен и лесен за отглеждане, засушаването не му се отразява добре, още повече, че цъфти в горещо време на годината. Растенията е добре да се разсаждат на разстояние 1 м, защото правят доста едри туфи. При засаждането му да се има предвид голямата му височина и да се сади край огради или на заден план, за да не пречи и да не скрива по-ниските растения. Орязването на прецъфтелите стъбла на височина 20 см увеличава продължителността на цъфтежа.
Използване: 
В самостоятелни групи или в композиция с други цъфтящи цветя.
Разсадник Зелена пролет © 2010 - 2024
Материалите и снимките в сайта са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.