Muhlenbergia sp. (Muhly grass) - сортове

Семейство: 
Poaceae
Българско име: 
Мюленбергия
Muhlenbergia sp. (Muhly grass) - сортове (Мюленбергия) - сем. Poaceae
Описание: 
Многогодишно тревисто растение от семейство Житни с презимуващо брадато коренище. Листата са дълги, много тясно ланцетни, тъмно зелени и сивкави, образуващи компактна туфа. Цъфтежът е есенен. Мюленбергията произхожда от щата Тексас - Северна Америка. Напълно зимоустойчиво растение за условията на България.
Размер: 
Височина 60-90 см, ширина 50-60 см.
Декоративност: 
Красива листна маса и много декоративен цъфтеж.
Цъфтеж: 
Есенен - през септември и октомври, цъфти с рехави, нежни розоволилави метлици, които образуват красив облак над листната маса. Съществува и бялоцъфтящ сорт.
Отглеждане: 
Непретенциозна за отглеждане трева. Вирее на бедна и много суха почва. Нуждае се от добър дренаж, слънце и топло лято и есен, за да цъфти продължително и красиво. Напролет сухата надземна част се изрязва. Тревата става голяма и ефектна след 3-тата година от живота си. Неуспех с нея можете да имате, ако я преполивате, преторявате или отглеждате на тясно между други растения. Дайте и максимално слънце и топлина, поливайте по-скоро рядко, осигурете и достатъчно простор за съцветията и тя ще стане прекрасна.
Използване: 
Като солитер, в групи с други треви, в бордюри. Една от най-ефектните треви по време на цъфтеж. Засждането на 2-3 растения в близост едно до друго създава по-бързо розово-облачния ефект.
Предлагани сортове: 
Мюленбергия
сорт:
липсва
Muhlenbergia capillaris (Muhly grass) - сорт Alba (Мюленбергия), Poaceae
Мюленбергия
сорт: Alba
липсва
Muhlenbergia capillaris (Muhly grass)  - сорт Основен вид (Мюленбергия), Poaceae
Мюленбергия
сорт: Основен вид
липсва
Разсадник Зелена пролет © 2010 - 2024
Материалите и снимките в сайта са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.