Primula japonica

Семейство: 
Primulaceae
Българско име: 
Японска иглика
Сорт: 
Miller's crimson
Наличност: 
липсва
Цена: 
6.50 лв.
Primula japonica_Японска иглика_Miller's crimson_Primulaceae
Описание: 
Многогодишно тревисто растение. Листата са събрани в розетка. Те са събрани в приосновна розетка, едри и без дръжки, с неравна повърхност, назъбени по периферията, обратно яйцевидни. Тази иглика принадлежи към група Канделабра и цветоносите съдържат няколко етажа от цветове, последователно разцъфтяващи отдолу нагоре. Плодът е суха разпукваща се кутийка. Растение, произхождащо от Източна, Азия, Япония. Напълно зимоустойчиво у нас.
Размер: 
Височина 50-60 см, ширина 30 см.
Декоративност: 
Декоративен продължителен цъфтеж.
Цъфтеж: 
Късно цъфтяща иглика - цъфти от началото до средата на лятото с тъмночервени цветове. Цветовете са събрани в групи - на етажи, които могат да достигнат до 4-5 броя. Последователното им разцъфтяване прави цъфтежа на японската иглика продължителен.
Отглеждане: 
На полусянка или сянка, на влажна и плодородна почва, от леко кисела до неутрална. Непретенциозна и лесна за отглеждане, може дълги години да остане на едно място, дълговечна.
Използване: 
В смесени цветни групи за сенчести и влажни места, добра компания за хости и други сенколюбиви цветя. Много често се сади и изглежда добре край брегове на водоеми, потоци, мочурливи места. Рядка, красива и заслужаваща внимание иглика.
Разсадник Зелена пролет © 2010 - 2024
Материалите и снимките в сайта са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.