Rosa - сортове

Семейство: 
Rosaceae
Българско име: 
Роза
Rosa - сортове (Роза) - сем. Rosaceae
Описание: 
Розите са толкова многобройни като селекция, че трудно подлежат на изчерпателна класификация. Нямаме претенцията да знаем много за тях и теорията определено не е силната ни страна. И все пак, от дълбока древност, като минем през Средновековието, Ренесанса и стигнем до наши дни, розата е любимка и малко са хората, останали неизкушени от царственото и присъствие градината си. Това, което предлагаме понякога в разсадника са наши собствени розени пристрастия и по-скоро случайни попадения, отколкото сериозен подход към това растение. Така че, колекционери и розени маниаци, бъдете снизходителни към нас. Розите, които предлагаме са на собствен корен, т.е. не са облагородени върху шипка и няма опасност да се превърнат в шипка в някакъв момент.
Размер: 
Невъзможни са обобщения. Размерите могат да бъдат 20 см при мини сортове, до 5 и повече м при някои гиганти от катерливите видове.
Декоративност: 
Декоративен цъфтеж, има много ароматни сортове.
Цъфтеж: 
Принципно от края на пролетта до есента, но всичко зависи от сорта. Има еднократно цъфтящи сортове, а също и продължително, с няколко вълни на цъфтеж сортове.
Отглеждане: 
Розите най-общо обичат слънчево изложение, торене, поливане, резитби, пръскане срещу гъбни заболявания и вредители. Разбира се и тук всичко е индивидуално. Има безпроблемни сортове, изискващи минимум грижи, има и такива, които се нуждаят от повече грижи.
Използване: 
В зависимост от размерите си могат да красят балкони, тераси, градини. Дали ще е една роза или колекция от стотици видове, розите винаги ще приковават вниманието ви, а броят им зависи от степента на пристрастяване и времето, което можете да им посветите.
Предлагани сортове: 
Rosa - сортове - сорт Rosa VEILCHENBLAU - група МУЛТИФЛОРА, КАТЕРЛИВА (Роза), Rosaceae

Rosa - сортове

сем. Rosaceae
Роза
сорт: Rosa VEILCHENBLAU - група МУЛТИФЛОРА, КАТЕРЛИВА
липсва
Разсадник Зелена пролет © 2010 - 2024
Материалите и снимките в сайта са със запазени авторски права. Използването им без посочване на източника е незаконно.